Bladafval

Losse bladeren horen bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft). U kunt dit in de minicontainer voor gft-afval gooien. Heeft u geen minicontainer of veel bladafval? Dan kunt u dit wegbrengen naar een afvalbrengstation. Het aanbieden van gft-afval op het afvalbrengstation is gratis.

In de herfst worden er geen bladkorven meer geplaatst in verband met de kosten en de vervuiling met ander afval. Wel biedt de gemeente de Green Bag-service aan. 

De Green Bag Service

In de Green Bag kunt u 1 m3 fijn groen afval kwijt zoals bladafval of snoeiafval. De Green Bag kunt  bestellen via https://inzamelwijzer.prezero.nl/. Een Green Bag kost €17,50, bij afname van 2 Green Bags kost de 2e zak €3,50. Na betaling wordt de Green Bag bij u thuis bezorgd. Is de Green Bag vol? Geef dan via https://inzamelwijzer.prezero.nl/ aan dat u een volle zak wil laten ophalen. Zet de Green Bag aan de openbare weg op zo'n manier dat de inzamelwagen er goed bij kan. Plaats de Green Bag dus niet tegen een paal of container en ook niet onder een carport of afdak. De Green Bag wordt opgehaald door PreZero.