Gratis tegelophaalservice tijdens het NK Tegelwippen 2024

Arnhem doet weer mee aan het NK Tegelwippen. We gaan de strijd aan met andere gemeentes om zoveel mogelijk tegels te vervangen voor planten en bomen.

Door tegels te vervangen voor groen kan na een flinke regenbui het regenwater makkelijker de grond in zakken, waardoor er minder wateroverlast is. Ook zorgt groen voor verkoeling op hete dagen en wordt de stad een prettigere leefomgeving voor mens en dier. Vorig jaar wipten we samen een recordaantal van 460.000 tegels en werden we de nummer 1 van Nederland. Dat is een oppervlakte vergelijkbaar met het GelreDome. Het NK Tegelwippen loopt tot 31 oktober 2024.

Gratis Tegelophaalservice

De Tegelophaalservice komt dit jaar weer terug. U kunt tijdens dit tegelwipseizoen op 4 momenten uw tuintegels gratis laten ophalen als u er groen voor terug plant. De eerste ophaalronde is op maandag 17 juni. Om in aanmerking te komen, moet er minimaal 2m2 en maximaal 20m2 aan tegels vervangen worden voor groen. Bekijk wanneer de ophaalmomenten zijn en schrijf u in.

Geveltuin aanleggen of buurt vergoenen

U kunt ook klein beginnen met tegelwippen en bijvoorbeeld een geveltuin aanleggen. En daarna uw tuin en misschien wel uw buurt vergroenen. Voor een geveltuin of vergroening van de buurt moet u een melding via Fixi maken, zodat we hier akkoord op kunnen geven. Lees meer over het aanleggen van een geveltuin of vergroenen van uw tuin/ buurt.

Aansluiten bij een groengroep

In veel Arnhemse wijken vergoenen buren samen hun buurt. Vaak zijn deze groengroepen op zoek naar ondersteuning en/ of goede vergroeningsideeën. U kunt aansluiten bij een van de buurtinitiatieven of zelf een initiatief starten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het NK Tegelwippen en de tegelophaalservice? Of over wat u nog meer kunt doen om de verandering van het klimaat tegen te gaan. Kijk dan op Arnhem Klimaatbestendig.

De Tegelophaalservice wordt georganiseerd door platform Arnhem Klimaatbestendig en uitgevoerd door Tonny van Elferen, Van de Haar Groep, Dolmans Landscaping, PreZero en SIGHT Landscaping.