Groenprojecten in de wijk

Hier vindt u projecten in de wijk die inwoners, ondernemers of de gemeente zelf uitgevoerd hebben of uitvoeren om Arnhem aan te passen aan het veranderende klimaat.

 • Groen plein met wateropslag Noord Peterstraat en Landbouwstraat

  In Klarendal is er veel overlast door hittestress. Doordat de omgeving vooral uit stenen bestaat, worden de temperaturen in de zomer heel hoog. Om dat te voorkomen, worden op zoveel mogelijk plekken stenen vervangen door groen. Maar ook water speekt hier een belangrijke rol.

 • Meer groen, minder steen in de Groen van Prinstererstraat

  De bewoners van de Groen van Prinstererstraat zijn zelf naar de gemeente gestapt met een duurzaam idee voor hun straat. Ze wilden graag minder stenen en meer groen. Dat ziet er mooier en gezellig uit én het is goed voor het klimaat.

 • Groenwedstrijd kinderburgemeester

  Kinderburgemeester Dyla Uitdehaag organiseerde in het voorjaar van 2023 een 'groenwedstrijd' in de wijken Malburgen en Presikhaaf. Basisschoolkinderen uit groep 5 tot en met 8, die in deze wijken naar school gaan of wonen, konden een idee inleveren hoe zij hun buurt, wijk of straat groener wilden maken.

 • De Groene Route Malburgen

  De Groene Route Malburgen is een initiatief van bewoners en professionals om de Arnhemse wijk Malburgen met een groene route aantrekkelijk en leefbaarder te maken voor al haar bewoners: mensen én dieren. We hebben hierbij een faciliterende rol.

 • Gratis tegelophaalservice tijdens het NK Tegelwippen 2024

  Arnhem doet weer mee aan het NK Tegelwippen. We gaan de strijd aan met andere gemeentes om zoveel mogelijk tegels te vervangen voor planten en bomen.

 • 116m2 meer groen in de Hoogkamp

  Bij het vervangen van de riolering heeft de gemeente op de hoek van de Bakenbergseweg en de Jacob Marislaan 116m2 aan verharding (tegels en asfalt) weggehaald en vervangen door groen.

 • Vergroening parkeerplaats Elderveld

  In Elderveld hebben inwoners een grote parkeerplaats vergroend. In totaal werd 60 vierkante meter parkeerplaats ingewisseld voor planten, struiken en bomen.

 • Geitenkamp en klimaatadaptatie

  In de wijk de Geitenkamp is tijdens de vervanging van de riolering in de wijk een groot aantal klimaatadaptieve maatregelen uitgevoerd.