Meer groen, minder steen in de Groen van Prinstererstraat

De bewoners van de Groen van Prinstererstraat zijn zelf naar de gemeente gestapt met een duurzaam idee voor hun straat. Ze wilden graag minder stenen en meer groen. Dat ziet er mooier en gezellig uit én het is goed voor het klimaat.

Compleet plan gemaakt

Een aantal bewoners heeft een compleet plan uitgewerkt. Ze beschreven niet alleen het idee, maar maakten ook een echt ontwerp. En ze maakten een berekening van wat het idee zou kosten.  We hebben goed naar dat plan gekeken en het op enkele punten aangepast. Daarna is het plan uitgevoerd.

Grote groene wadi

In de straat zijn extra bomen geplant en er is bestrating vervangen door groen. Er is maar liefst 445 m2 extra groen aangeplant. Ook is er een wadi aangelegd. Een wadi is een groene greppel of verlaging in het gras die in de stad zorgt voor afvoer van regenwater. De wadi houdt het regenwater langer vast, waardoor het langzaam in de bodem kan zakken. Zo zorgt een wadi ervoor dat de grond minder uitdroogt en voorkomt hij wateroverlast.

Prachtig resultaat

De vergroening van de straat en de aanpassing van het parkje is afgerond in februari 2024. Het project is volledig bedacht en aangedragen door bewoners. Zij zijn hier zelf actief mee naar de gemeente gegaan. Wij hebben geholpen bij de uitvoering. Daarbij is goed gekeken of het plan past binnen de gemeentelijke regels. Met wat aanpassingen is het grootste deel van het plan van de bewoners uitgevoerd. Een prachtig plan, met een prachtig resultaat.