Vergroening parkeerplaats Elderveld

In Elderveld hebben inwoners een grote parkeerplaats vergroend. In totaal werd 60 vierkante meter parkeerplaats ingewisseld voor planten, struiken en bomen.

Inwoners aan de Kaaghof in Elderveld wilden een compleet versteende parkeerplaats die voor hun deur ligt, vergroenen. In de vorm van 8 nieuwe groenvakken kwam er in totaal 60m2 extra groen bij. In de groenvakken staan bomen, struiken en vaste planten.

Kaaghof aangepast aan veranderende klimaat

Naast dat het groen leuk staat, helpt groen ook om Arnhem aan te passen aan het veranderende klimaat. Het weghalen van 60m2 verharding (betonstenen) zorgt ervoor dat bij extreme regenbuien het regenwater sneller de grond in kan zakken en minder wateroverlast veroorzaakt. Verharding houdt ook warmte vast waardoor bij tropische dagen hittestress kan ontstaan. Het nieuwe groen op de Kaaghof biedt meer verkoeling en schaduw .

Niet zonder de inwoners

Het initiatief voor meer vergroening van de Kaaghof kwam van de inwoners zelf. Met hun enthousiasme is de vergroening ook echt gerealiseerd. Doordat zij nu zelf een aantal plantvakken onderhouden, staan er planten en struiken die de gemeente vanwege het onderhoud normaal niet op openbare grond plant.

Heeft u ook een groen idee voor uw straat of buurt?

Wilt u uw buurt groener en klimaatbestendiger maken? Dan kunt u bijvoorbeeld een boomtuin, geveltuin, vlinderveld of buurtmoestuin aanvragen en onderhouden. 

Heeft u een buurtinitiatief om uw buurt klimaatdaptiever te maken? Dan kunt u uit de subsidieregeling Aanjaagfonds bijvoorbeeld een AANjager inschakelen. Een AANjager is een expert die uw initiatief op allerlei manieren kan ondersteunen. Deze regeling geldt zowel voor energietransitie als klimaatadaptatie.